Kerstvakantie in de Zwitserse Alpen: authentiek, héél groot familiehuis uit 1680, vlakbij de skilift (1.100-2.400 m)

  • doele
  • doel2
  • slaapkamer15
  • kweuken
  • doel5
  • doel6
  • gang3
  • stube
  • sauna9
Grote versie
Sinds: 15 sep 2023 om 11.23 uur
Prijs: € 6.200,00
Type: aangeboden
Website: http://www.vakantiehuiswaltensburg.com

Ruim 300 m², met 8 slaapkamers, 5 badkamers, 2 woonkamers, 3 balkons, volledig geoutilleerde keuken, Teeküche, speelkamer, sauna. Ideaal met kinderen. Geschikt -en gemaakt- voor vakanties met 3 generaties/meer gezinnen. Nog vrij in de kerstvakantie 2023/2024. 
Dit recent gerestaureerde vrijstaande huis uit de 17de eeuw staat aan de bovenrand van het onbedorven bergboerendorp Waltensburg in Graubünden, met prachtig uitzicht op de omliggende bergen. 

Waltensburg (861 km van Arnhem) heeft met buurdorp Brigels een eigen, leuk, zonnig en gevarieerd skigebied met zo’n 50 km veelal rode pistes. Goede skischool. Sneeuwzeker. Familievriendelijk. De skilift ligt op 2 minuten rijden (auto of bus, stopt voor de deur). De grotere Alpenarena van Flims/Laax is in 20 minuten te bereiken, Disentis in een half uur: vandaar kan men in een dag via Sedrun en de Oberalppas naar Andermatt skiën en weer terug. Ook veel winterwandelpaden in de omgeving en sleeroutes. 

Het huis is rond 1680 door Franse Hugenoten in natuursteen gebouwd, met dikke muren die de warmte binnen houden (en in de zomer voor koelte zorgen). Het ligt op een helling aan de dorpsbeek. In de onderste 2 (van de 5) verdiepingen draaide tot 1879 een watermolen.

 Het huis is nu van alle eigentijdse gemakken voorzien en is dankzij veel nieuwe vensters, isolatie, nieuwe elektra (zonnepanelen), sauna, een groot balkon (zuid) aan de woonkamer en centrale verwarming (houtpellets) erg licht en comfortabel. Op iedere verdieping is een douche, wastafel en een wc geïnstalleerd, met ook een ligbad in een van de badkamers. Wifi door het hele huis. Skiraum. Schuhraum met wasmachine en droger. Pingpongtafel. De open keuken heeft een grote ijskast, heteluchtoven, Bora-inductie, magnetron, Nespresso, koffieautomaat, afwasmachine enz. Servies (iittala) en bestek voor ruim 20 personen.

 Bij de restauratie zijn sfeer en karakter van het huis bewaard. Originele houten interieurs, mooi dubbel trappenhuis, opengelegd vakwerk in de muren, oude vloeren met brede delen en -werkende- speksteenkachels. Zie foto’s, ook op de eigen website (www.vakantiehuiswaltensburg.com).

De huur is gebaseerd op een bezetting met 10-12 personen, volwassenen en kinderen. Met kleinere kinderen is een grotere bezetting bespreekbaar. Er zijn 15-17 slaapplaatsen, afgezien van kinderbedjes. De huur is all-in (linnengoed, hand- en theedoeken, opgemaakte bedden, water, licht, verwarming, parkeren voor 3 auto’s, toeristenbelasting, behalve de eindschoonmaak): € 6.200,- per week, met € 5.500,- voor een aansluitende 2de kerstweek. Krokus 2024 bezet. Zomertarief 2024 op aanvraag. 

Contact: latschugalatawaltensburg@gmail.com of telefoon 06 53654225.

Vergelijkbare Ledemaatjes