Hoe werkt dit?

Ledemaatjes is de advertentierubriek van Arts en Auto, van leden, voor leden. Dit betekent dat alleen leden van VvAA en hun gezin een Ledemaatje mogen plaatsen. Goedgekeurde en betaalde Ledemaatjes worden zowel op de website Ledemaatjes.nl als in Arts en Auto Magazine gepubliceerd. 

VvAA respecteert de privacy van leden en klanten. Voor meer informatie over hoe we omgaan met persoonsgegevens, verwijzen we u naar vvaa.nl/privacybeleid. De specifieke privacyregels voor de ledemaatjes vindt u hier.

Account aanmaken

Het plaatsen van een Ledemaatje kan alleen via deze website. Om een Ledemaatje op de Ledemaatjes.nl en in Arts en Auto Magazine te plaatsen, dient u eerst een account aan te maken. Dit account is nodig om te kunnen verifiëren of u lid bent van VvAA, en om u beter van dienst te kunnen zijn. 

U maakt een account aan door op 'Plaats Ledemaatje' te klikken en vervolgens als niet-geregistreerde gebruiker in het tweede gedeelte van het formulier uw gegevens in te vullen. Om een account te maken, vragen wij u uw naast uw naam, e-mailadres en telefoonnummer, ook om lidnummer en postcode. Op basis hiervan controleert het systeem automatisch of u lid bent van VvAA. U vindt uw lidnummer op de adreswikkel van Arts en Auto. U kunt ook altijd bellen met het algemene nummer van VvAA: 030 247 47 89.

Wanneer uw gegevens geverifieerd zijn, wordt uw accountaanvraag automatisch goedgekeurd en kunt u voortaan inloggen met het door u opgegeven mailadres als inlognaam en een door uzelf gekozen wachtwoord.

Accounts die in het oude systeem zijn aangemaakt, zijn niet langer actief. Om een Ledemaatje te plaatsen, is het aanmaken van een nieuw account noodzakelijk.

Mocht de combinatie tussen lidmaatschapsnummer en postcode niet overeenkomen met de bij ons bekende gegevens, dan kunt u geen account aanmaken. Neem in dat geval contact op via ledemaatjes@artsenauto.nl of bel met 030 247 43 43.

Voor uitleg over het aanpassen van uw accountgegevens, klik hier.

Ledemaatje opgeven

U geeft uw advertentie op via de knop ‘Advertentie plaatsen’, die u rechts bovenaan deze website vindt. Wanneer u op deze knop klikt, verschijnt het invulformulier voor het plaatsen van een advertentie.

 Rubriek

 • Kies de rubriek waarin u uw advertentie wilt aanbieden.
 • Na het aanklikken van de juiste rubriek geeft u vervolgens aan of u met uw advertentie iets aanbiedt of iets zoekt. Bij dit keuzemenu wordt direct getoond wat de advertentie kost.
  Voor een overzicht van alle tarieven, klik hier.

Ledemaatje online

Het opgeven van uw Ledemaatje start met het invullen van de gegevens voor de online-versie van uw advertentie. Na het invullen van de online-versie verschijnt een vooringevuld scherm voor het opgeven van de tijdschriftversie van uw Ledemaatje.

 • Voer bij Titel de koptekst in die boven de advertentie moet verschijnen
 • Voer bij Advertentietekst uw advertentie in. Daarbij kunt u de knoppen boven het invoerscherm gebruiken om (delen van de) tekst vet of cursief maken, links toe te voegen of verwijderen, en bijzondere tekens toe te voegen. U kunt ook elders geschreven tekst (bijvoorbeeld in Word) direct in het tekstvak kopiëren. De online tekst is niet aan een vaste lengte gebonden. Hou er echter rekening mee dat lange lappen tekst over het algemeen minder goed gelezen worden.
  U kunt in de advertentietekst ook uw contactgegevens verwerken, maar in principe kan dit beter via de hiervoor bestemde invulvakken onder de kop Aanvullende gegevens verderop in het formulier. Uw contactgegevens worden dan uitgelicht in een overzichtelijk kader naast de advertentietekst.
 • Bij Website kunt u optioneel een directe link naar een webpagina toevoegen waarop meer informatie over het onderwerp van de advertentie te vinden is. (Denk hierbij aan een link naar een pagina op Funda, of de website van uw vakantiehuis.) 

Afbeeldingen

 • Bij de online-versie van uw Ledemaatje kunt u zelf eenvoudig beeld toevoegen door deze met de muis naar het formulier te slepen of vanaf de computer via de Verkenner op te zoeken en aan te klikken.
  De maximaal toegestane bestandsgrootte van elke afzonderlijke foto is 1,5 MB. De maximale omvang van de weergave van de foto op de website is 800 x 800 pixels. De website past de foto zelf op deze maximale omvang aan. U kunt tot 9 afbeeldingen aan uw advertentie toevoegen.

 Aanvullende gegevens

 • Bij Prijsstelling kunt u kiezen tussen Bedrag, Nader overeen te komen, Gratis, Op aanvraag en Niet van toepassing. Kiest u voor Bedrag, dan kunt u hier uw vraagprijs invullen. Deze komt dan in een kader naast uw online advertentietekst te staan. Kiest u voor Niet van toepassing, dan wordt de prijsoptie niet getoond.
 • Vul bij Weergegeven naam de naam in die u bij uw online advertentie wilt plaatsen. Dit hoeft niet dezelfde naam te zijn die u bij het aanmaken van uw account  heeft opgegeven.
 • Vul bij E-mail het adres in dat u bij uw online advertentie wilt plaatsen. Dit hoeft niet hetzelfde adres te zijn dat u bij het aanmaken van uw account heeft opgegeven.
 • Vul bij Telefoon het nummer in dat u bij uw online advertentie wilt plaatsen. Dit hoeft niet hetzelfde adres te zijn dat u bij het aanmaken van uw account heeft opgegeven.
 • Bij Locatie kan met een kaart worden aangegeven waar het object of de dienst uit de advertentie gevonden kan worden. (bijvoorbeeld de locatie van uw vakantiehuis, of het adres waar het object afgehaald kan worden.).
  De locatie staat standaard op de postcode die u bij het aanmaken van uw account heeft opgegeven. Wanneer dit niet het juiste adres is (bijvoorbeeld omdat u een vakantiehuis aanbiedt in Spanje), zoek dan op de kaart de correcte locatie (met de muis ingedrukt versleept u de kaart, met de scroll-functie zoomt u in of uit) en klik hierop. Op deze positie verschijnt dan een rode markeringspin. (die u, indien nodig, ook weer kunt verslepen)
  Wilt u niet dat er een kaart bij de online advertentie wordt weergegeven, zet dan een vinkje bij Geen locatie tonen.

Overzicht
Na het invullen van uw online advertentie verschijnt onderaan het scherm een overzicht met de uw gegevens en de advertentiekosten. Voor een overzicht van alle advertentietarieven, klik hier.

 • Met de knop Preview kunt bekijken hoe uw advertentie er online uit zal gaan zien, zodat u indien nodig nog aanpassingen kunt aanbrengen
 • Met de knop Tekst voor Magazine toevoegen opent u het invoerscherm voor de tijdschriftversie van uw Ledemaatje.

Ledemaatje Magazine

Uw advertentie verschijnt behalve op Ledemaatjes.nl ook in de eerstvolgende editie van Arts en Auto. Bovenaan het invulscherm ziet u welke editie dit is (voor nadere uitleg, klik hier).

De tekst uit de onlineversie wordt automatisch gekopieerd naar het invulscherm Advertentietekst Magazine, aangevuld met de onder Aanvullende gegevens ingevulde contactgegevens.

De advertentieruimte in het Magazine is beperkt tot maximaal [450] karakters. Wanneer de onlinetekst dit maximum overschrijdt, wordt de tekst op dat punt afgebroken. In het invulscherm Advertentietekst Magazine kunt u de tekst bewerken en passend maken. Onder het invulscherm ziet u (bij benadering) hoe uw ledemaatje er in het blad uit zal komen te zien.
LET OP: zorg er wel voor dat uw contactgegevens in de tekst blijven staan! 

Plaatsing advertentie

Bent u tevreden over uw advertentie op zowel de website als in het Magazine? Klik dan op Plaatsen om verder te gaan. 

Uw advertentie staat nu in een wachtrij om door Ledemaatjes.nl te worden beoordeeld. Hierover ontvangt u een bericht via e-mail.

Bij de beoordeling van de advertentie wordt onder meer gekeken of de advertentie aan de gebruiksvoorwaarden van Ledemaatjes.nl voldoet, of de advertentie in de juiste rubriek is geplaatst, en of er nog tekstuele en/of andere aanpassingen (spelfouten, beeldmateriaal, links) gewenst zijn. 

Mocht uw advertentie worden afgekeurd, dan ontvangt u hiervan bericht via e-mail, met daarbij een toelichting op de reden voor afkeuring. 

Zodra de advertentie door Ledemaatjes.nl is goedgekeurd, ontvangt u een bevestigingsmail, met daarin een link naar de advertentie voor een laatste controle, en een betaallink. Het betalen van de advertentie gaat via iDeal. Hoe dit in z’n werk gaat, wordt op de betaalsite uitgelegd.

Met betaling van de advertentiekosten via iDeal komt de advertentieovereenkomst tot stand en wordt de advertentie op de geplaatst.

Tarieven

Voor de tarieven voor ledemaatjes in de verschillende rubrieken, klik hier.

Publicatie

Een goedgekeurde en betaalde advertentie verschijnt direct online op www.ledemaatjes.nl. Hier blijft hij vier weken (28 dagen) zichtbaar voor alle bezoekers van de website.

De goedgekeurde en betaalde advertentie wordt ook in de eerstvolgende editie van Arts en Auto Magazine geplaatst, waarbij de sluitingsdatum voor de productie van het Magazine als peildatum geldt. Deze datum ligt in de regel 3 weken voor verschijning van het Magazine, op vrijdagmiddag, 12.00 uur. Na goedkeuring van uw advertentie ontvangt u een betaallink. Uw betaling dient uiterlijk op de maandag daarna, om 12.00 uur binnen te zijn. Geeft u uw ledemaatje op ná deze sluitingsdatum of is uw betaling ná de uiterlijke betaaldatum binnen, dan verschijnt uw Ledemaatje in de daaropvolgende editie van Arts en Auto Magazine.

Voor een overzicht van alle sluitings- en verschijningsdata, klik hier.

U kunt uw advertentie altijd (laten) verwijderen van de website (bijvoorbeeld omdat het aangeboden object al verkocht of verhuurd is). Er is geen recht op restitutie van de betaalde advertentiekosten; met plaatsing op Ledemaatjes.nl is aan de publicatieverplichting van Ledemaatjes.nl voldaan.

Wanneer u uw advertentie verwijdert voordat de sluitingsdatum van de eerstvolgende editie van Arts en Auto Magazine verstreken is, zal deze ook niet meer in het Magazine geplaatst worden. Wanneer de sluitingsdatum op het moment van verwijdering al wel is verstreken, kan plaatsing van de advertentie in het Magazine niet meer worden geannuleerd, omdat de editie dan al bij de drukker ligt.
Meer over hoe u uw ledemaatje verwijdert, leest u hier.

Account beheren

Op de pagina Mijn Ledemaatjes kunt uw Ledemaatjes en al uw accountgegevens beheren. Ook vindt u hier een overzicht van al uw actuele en eerder geplaatste Ledemaatjes.

 U kunt op drie manieren op deze pagina komen:

 • Klik op Inloggen, rechts boven in het scherm (naast de knop Plaats Ledemaatje) en log in met uw e-mailadres en wachtwoord
 • Klik op Plaats Ledemaatje rechts boven in het scherm en log in via het invulscherm Geregistreerde gebruiker
 • Bent u al ingelogd, klik dan op Mijn Ledemaatjes rechts boven in het scherm (naast de knop Plaats Ledemaatje)

Mijn gegevens aanpassen

In de rechterkolom van de pagina Mijn Ledemaatjes kunt u onder de kop Mijn Gegevens uw gegevens aanpassen.

 • Klik op wijzig persoonlijke gegevens om uw naam, telefoonnummer of uw e-mailadres aan te passen.
  LET OP: met het aanpassen van uw e-mailadres wijzigt u ook uw inlognaam.
 • Klik op wijzig wachtwoord om uw wachtwoord aan te passen.

Ledemaatje herplaatsen

Wilt u uw Ledemaatje herplaatsen of alvast voor een nieuw termijn opgeven en betalen, selecteer dan het betreffende Ledemaatje in het overzicht in de linkerkolom van de pagina Mijn Ledemaatjes links op in het scherm. In uw ledemaatjespagina ziet u nu in de linkerkolom zowel de onlineversie als de tijdschriftversie van uw Ledemaatje.

 • Klik In de rechterkolom onder de kop Adverteerder op de knop Verleng.
 • Klik onderaan op de knop Betalen om het bedrag via iDeal te voldoen.

Ledemaatje verwijderen

Wilt u een Ledemaatje verwijderen (bijvoorbeeld omdat uw aanbieding niet langer actueel is), selecteer dan het betreffende Ledemaatje in het overzicht in de linkerkolom van de pagina Mijn Ledemaatjes links op in het scherm. In uw ledemaatjespagina ziet u nu in de linkerkolom zowel de onlineversie als de tijdschriftversie van uw Ledemaatje.

 • Klik In de rechterkolom onder de kop Adverteerder op de knop Verwijder.
 • Klik onderaan het scherm op de knop Verwijder Ledemaatje om uw advertentie te verwijderen.
  LET OP: het verwijderen van een Ledemaatje kan niet ongedaan gemaakt worden. Er is geen recht op restitutie van de advertentiekosten.

Wanneer u de advertentie verwijdert voordat de deadlinedatum is verstreken (bijvoorbeeld omdat het aangeboden object al verkocht of verhuurd is), zal deze ook niet meer in het Magazine geplaatst worden. Wanneer de deadlinedatum op het moment van verwijdering al verstreken is, kan plaatsing van de advertentie in het Magazine niet meer worden geannuleerd, omdat deze dan al bij de drukker ligt.